Font problems

Discussion in 'Off-Topic Lounge' started by nanpera02, Jan 26, 2014.

  1. nanpera02

    nanpera02 New Member

    Joined:
    Jan 26, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    [​IMG] PSE 12 Fonts are frozen in Caps. Cannot get anything except caps when typing
    I am using a Mac and all my fonts are stuck in Caps. Using Mac OS X Software OS X 10.9.1 (13B42)
    I do not have the caps lock on
    When I contacted the PSE forum and Digital Scrapper Forum they recommended this might be a MAC problem

    I tried resetting preferences and tools etc ~ Did not work

    I tried resetting the tool bar

    I shut down and restarted the computer

    I went into General and went to default all Did not work

    This is happening in my PSE 11 on Mac also

    I re installed PSE 12 and PSE 11 on my I Mac. Still did not resolve the problem

    I saw this problem in the forum on DS and in forum on PSE magazine

    one forum said it was due to a freebie download but I tried pages from DS and same problem. It happened after I downloaded a freebie Template from a good site.

    I checked for virus and malware on my MAC. ~NONE
    The work around is:
    Type text in Word or Pages/ Fonts are fine in ALL other programs. Get Caps and lower case letters.
    Copy and paste into a transparent file at PSE and then drag to the page you are working on. It creates a vector but you can move the text around and resize it.

    You cannot drag out the T tool and paste it in because it goes to all Caps
    On my lap top which is a Mac Air I do NOT have the problem.
    I am hoping someone can help me.

    Thank You
     
    nanpera02, Jan 26, 2014
    #1
    1. Advertisements

  2. nanpera02

    Kaveman VIP Member

    Joined:
    Nov 26, 2010
    Messages:
    3,559
    Likes Received:
    48
    Location:
    Westland, NZ
    Then it must be a PSE 12 problem, how could it be a Mac problem? PSE does not use the standard input methods and there must be a bug in it. Start by deleting the PSE Preference plists.
     
    Kaveman, Jan 26, 2014
    #2
    1. Advertisements

  3. nanpera02

    nanpera02 New Member

    Joined:
    Jan 26, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
     
    nanpera02, Jan 26, 2014
    #3
  4. nanpera02

    nanpera02 New Member

    Joined:
    Jan 26, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Fixed the problem. Updated PSE files. Then went back in to program and again reset the Text tool and it took. Problem resolved
     
    nanpera02, Jan 26, 2014
    #4
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
  1. James L. Ryan
    Replies:
    0
    Views:
    348
    James L. Ryan
    May 21, 2005
  2. James L. Ryan
    Replies:
    5
    Views:
    415
    James L. Ryan
    May 24, 2005
  3. TaliesinSoft
    Replies:
    7
    Views:
    417
    TaliesinSoft
    Oct 15, 2006
  4. TaliesinSoft
    Replies:
    0
    Views:
    369
    TaliesinSoft
    May 11, 2007
  5. James L. Ryan
    Replies:
    0
    Views:
    342
    James L. Ryan
    May 21, 2005
  6. James L. Ryan
    Replies:
    5
    Views:
    310
    James L. Ryan
    May 24, 2005
  7. TaliesinSoft
    Replies:
    7
    Views:
    409
    TaliesinSoft
    Oct 15, 2006
  8. TaliesinSoft
    Replies:
    0
    Views:
    306
    TaliesinSoft
    May 11, 2007
Loading...